Halal snoep

Wat is halal en wat betekent het nou eigenlijk, is er ook halal eten en halal snoep? Halal betekent in het Arabisch rein. Dit is een Islamitische term, hiermee wordt er laten zien wat moslims mogen eten en wat ze niet mogen hebben. Het is dus niet toegestaan om te eten wat geen halal is, dit is tegen het geloof. Moslims kunnen en mogen dus alleen maar eten wat halal is, anders niet. Er zijn dus specifieke richtlijnen als het gaat om halal eten. Dit is niet alleen het geval voor vlees. Deze specifieke richtlijnen komen ook voor in de Koran, islamitische rechtspraak en de Soenna. De Soenna is het leven van de profeet Mohammed.

 

Wat is halal?

Veel mensen weten wel wat halal is maar veel weten dit ook nog niet. Wist je dat er zelfs halal snoep is voor moslims? Moslims mogen niet het vlees van alle diersoorten eten, sommige diersoorten wel en sommigen niet. Je kunt hierbij denken aan dieren die gif produceren, dode dieren, moederdieren en dieren met slagtanden. Moslims mogen alleen het vlees eten van een dier wat in een goede staat is, als het dier is mishandeld mogen zij het niet meer eten, dit is tegen het geloof. Wanneer er sprake is van halal slachten, het dier voldoet aan de voorwaarden dan pas mag je spreken over halal vlees.

Het dier en de manier van slachten moet dus aan bepaalde voorwaarden voldoen wil je het halal mogen noemen. Je moet als slachter een praktiserende volwassen moslim zijn. De dieren mogen elkaar niet zien wanneer ze geslacht worden, ze mogen elkaar dus niet aankijken of in dezelfde ruimte zijn, ook als dit gebeurt is het geen halal meer. Je mag de dieren in sommige gevallen verdoven, dit moet dan wel aan een aantal eisen voldoen.

Halal snoep

 

Snoep

Halal snoep is iets wat pas van de laatste paar jaar is, omdat er soms varkens gelatine in zit is het voor moslims verboden om dit te eten. Er zijn webshops en winkels in Nederland waar je halal snoep kunt kopen. Af en toe heb je zin in een chocolaatje of een cakeje maar mag je deze niet eten omdat het niet halal is. Sommige moslims nemen het risico en eten alsnog zulke snoepjes. Er zijn dus verschillende halal snoep varianten voor elke gelegenheid, je hoeft je dus niet meer zorgen te maken of het halal snoep is of niet.

 

Klik hier voor meer informatiw