De Lekkerste kreeft of oesters eten

Vind je het heerlijk om een lekkere kreeft te eten of juist oesters te eten? Wacht niet langer en kijk snel voor de lekkerste bereiding en recepten, want wie houdt er nu niet van om te genieten van sappig kreeftenvlees of heerlijke oesters om van te smullen. Er zijn van ieder natuurlijk een heleboel verschillende soorten kreeften of oesters. Misschien vind je ze allebei wel lekker of juist maar een van de twee. Ze hebben allebei een hele andere smaak en zijn ook zeker niet te vergelijken met elkaar.

Verschillenden soorten kreeften eten

Er zijn een heleboel verschillende soorten kreeften. Je kunt bijvoorbeeld kiezen tussen een kreeft met een harde schaal of eentje die net verveld is. Een kreeft eten met een harde schaal bevat een stuk meer vlees en is de schaal zo ook moeilijker te breken omdat die goed hard kan zijn. Een kreeft met een vervellende schaal is zachter en makkelijk te breken, deze kreeft bevat daardoor wel wat minder stuk vlees. Ook kan je kiezen tussen een mannen of vrouwen kreeft. Hou je juist meer van het staartvlees, dan kan je beter een vrouwen kreeft kiezen. Kies voor kreeften die levendig en gezond zijn, niet voor eentje die misschien besmet kan zijn of dood is. Tijdens het eten van een kreeft zijn er bepaalde dingen voor nodig en is een goede voorbereiding daarop handig. Voor het eten van een kreeft heb je een kreeftentang nodig en een kreeftenvork. Een bordje voor de schalen van de kreeft en genoeg servetten voor daarna.

Verschillende soorten oesters eten

Oesters zijn vooral een luxe en feestelijke hap en maken de prachtige schelpen op tafel vaker ook een leuke indruk. Je moet ze maar lekker vinden omdat er genoeg mensen zijn die het niet eten. Je moet goed weten hoe je het voorbereid zodat je met volle smaak oesters kunt eten. De oesters hebben geen standaard smaak en is de smaak vooral afhankelijk van de voeding, de bodem, het zoutgehalte en de temperatuur van het kokende water. Meestal wordt de smaak omschreven als zacht en fris. De Zeeuwse Creuse is een van de oesters die vooral veel vlees bezit en een stevige bite heeft. Er zijn drie verschillenden soorten bereidingen voor oester zoals het rauw, gestoomd of gegratineerde. Bewaar de oesters altijd in de koelkast maar nooit in het water. Oesters kunnen 9 dagen buiten het water in leven blijven en kunnen zolang in de koelkast bewaard worden.