Indiaas eten Den Haag

Ga eens Indiaas eten in Den Haag en proef eens een keer wat anders. Indiaas eten is verrassend lekker en wordt door steeds meer mensen ontdekt en omarmd. Laat de chinees maar even voor wat het is, Kies eens voor Indiaas eten in Den Haag.

Indiaas eten

 

Indiase keuken is vooral een heel spannende keuken

 

Vraag passanten naar de Indiase keuken en veel mensen zullen je niets kunnen vertellen over typische producten uit India. Terwijl de Indiase keuken toch als spannend bekend staat. Het is buitengewoon gevarieerd en bovendien biedt deze keuken veel vegetarische gerechten, uiteraard ook vanwege de diverse godsdiensten die het land kent. Zo eet een groep geen varkensvlees, terwijl een andere groep juist weer geen rundvlees neemt.

 

Malabar bestaat uit kip of schaap

 

Indiaas eten in Den Haag laat je kennismaken met biryani, gebakken rijst met saffraan en vlees, vis of ei. Dit product heeft overigens per landstreek weer verschillende ingrediënten, ook weer afhankelijk van het geloof van de eter. Biryani – het wordt op diverse manieren geschreven- heb je in verschillende hoofdtypes: ambur biryani, malabar biriyani en muglai biryani. De variant met ambur bestaat uit onder meer samba rijst met pittige aubergine, terwijl malabar kan bestaan uit kip of schaap. Deze variant kan ook vegetarisch zijn. Muglai verwijst met name naar een periode in de geschiedenis van het land.

 

Het meer bekende kip tandoori is ook de Indiase keuken

 

Indiaas eten in Den Haag brengt je ook in aanraking met het meer bekende kip tandoori. Gemarineerde kip wordt deels gaar gemaakt en op spiesen bewaard. Vlak voordat het opgediend wordt, wordt het afgebakken in de tandoor. Je herkent kip tandoori aan de kleur rood, vaak veroorzaakt door chili en cayenne dat aan de marinade toegevoegd is. Heb je liever een milde kip tandoori dan wordt de kleur rood gecreëerd met een kleurstof.

 

Proef zeker ook de tikka masala

 

Proef als je Indiaas gaat eten in Den Haag ook tikka masala. Dit bevat deeltjes kip, geit, lam, kikkererwten en paneer, een soort kaas. Na te zijn gemarineerd wordt het geroosterd of gebakken en de opdiening is in hete saus. Een pittig maar zeer smaakvol gerecht. De medewerkers van het etablissement in Den Haag zullen je ongetwijfeld ook wijzen op Indiase boterkip. De boterkip wordt opgediend in een currysaus. Nadat het gemarineerd is, wordt het in de tandoor gebakken. De saus die je erbij eet bevat veel boter.