Orthomoleculair therapie

Orthomoleculair therapie is een zeer effectieve manier van natuurlijke geneeskunde. Veel mensen met verschillende gezondheidsproblemen, zijn genezen door deze effectieve therapie. Ook veel mensen maken gebruik van deze therapie, om verschillende ziektes te voorkomen. ook daarvoor is deze therapie zeker erg ideaal. Het bijzonder aan orthomoleculair therapie, is dat deze therapie volledig natuurlijk is. Ben je erg nog niet bekend mee? Dan wordt het hoogtijd om kennis te maken met deze therapie!

Bij deze therapie wordt er veel aandacht besteed aan jouw levensstijl. Dit heeft namelijk een zeer belangrijke rol tijdens het geneesproces. De voeding heeft namelijk direct een invloed op de gezondheid. Dit komt natuurlijk omdat voedingsmiddelen terechtkomen in jouw lichaam. Veel mensen onderschatten, hoe belangrijk voeding is voor de gezondheid. Dit zal de therapeut dan ook zeker erg goed onder de aandacht brengen. Ook zal er bij de orthomoleculair therapie gekeken worden, naar welke voeding het beste bij jou past. 

Er zullen voornamelijk biologische producten aangeraden worden. Deze producten bevatten namelijk de meeste en beste vitaminen. Dat is dus erg van belang om binnen te krijgen, tijdens deze therapie. Het zal ook opvallen dat er een grote hoeveelheid mineralen en vitaminen aangeraden zal worden. deze hoeveelheid zal zelfs grote zijn, dan de gemiddelde aanbevolen (dagelijkse) hoeveelheid. 

Meer over de orthomoleculair therapie…

Om deze orthomoleculair therapie zo effectief mogelijk te maken, is het erg van belang om veel aandacht te besteden aan de voeding. Door goed en gevarieerd te eten, is het al mogelijk om de nodige mineralen en vitaminen binnen te krijgen. veel mensen denken dat deze therapie ook bedoeld is als afvaldieet. Daar is deze therapie absoluut niet voor bedoeld. Wel kan het mogelijk zijn, dat je door deze therapie af gaat vallen. Dit geld eigenlijk met name voor de personen, die een zeer ongezond eetpatroon en levensstijl hadden. Die zullen waarschijnlijk wel een aantal kilo’s kwijtraken, door de orthomoleculair therapie te volgen.

Verder licht de focus heel erg bij deze therapie op de voeding. Het is erg van belang op bepaalde voedingsmiddelen te vermijden. Deze voedingsmiddelen zijn voornamelijk voedingsmiddelen die erg veel suikers en vetten bevatten. Zolang deze voedingsmiddelen aanwezig blijven in het voedingspatroon, zal deze therapie weinig tot geen effect hebben. mocht het dus nodig zijn, dan is het wel erg van belang dat het eetpatroon goed omgegooid wordt. het is de bedoeling om veel gezonde voedingsmiddelen binnen te krijgen. De grote hoeveelheden mineralen en vitaminen zijn ook erg van belang.

 

Klik hier voor meer informatie.

Orthomoleculair Therapeut