Overnachten bij een bed and breakfast

Het overnachten bij een bed and breakfast is erg aan te raden. Wij vertellen je waarom het bezoeken van B&B hotels zo leuk is en wat het verschil is met normale hotels. B&B hotels zijn plekken waar je kunt slapen en daarna kunt genieten van een ontbijt. Een B&B is veel kleiner dan een hotel, het is namelijk in de woning van de uitbater zelf. Je bent dus eigenlijk bij mensen thuis te gast wanneer je B&B hotels bezoekt. Het voordeel van B&B breakfast is dat de uitbaters meestal ontzettend hun best doen voor hun gasten. B&B hotels zijn veel kleinschaliger en persoonlijker dan andere hotels.
Het eten in een B&B breakfast kan erg leuk zijn, het is altijd maar weer de vraag wat voor ontbijt de uitbater heeft gemaakt. Ook aan dit ontbijt is vaak terug te zien dat de uitbaters goed hun best willen doen. De meeste mensen met een eigen B&B breakfast doen dit vooral omdat ze het erg leuk vinden en niet omdat het winstgevend is. De uitbaters krijgen regelmatig feedback en kunnen verbeteringen snel doorvoeren vanwege de kleine schaal. Dit is een ontzettend groot verschil met normale hotels, waar de eigenaar waarschijnlijk nog nooit persoonlijk in jouw hotelkamer is geweest.

Is een bed and breakfast aan te raden of niet?

Een bed and breakfast is zeker aan te raden wanneer jij een fan bent van de persoonlijke aanpak. Er zijn echter ook mensen die dit minder prettig vinden en liever in een normaal hotel slapen. In een normaal hotel heb je natuurlijk wel meer privacy dan bij B&B hotels. Welke vorm van overnachting het beste bij je past is dus helemaal afhankelijk van jouw eigen wensen. Ik kan wel iedereen aanraden om eens een B&B te proberen.

Zelf een bed and breakfast beginnen

Er zijn veel mensen die er van dromen om zelf een bed and breakfast te beginnen. Dit is goed mogelijk als je een mooie woning hebt waar nog een kamer vrij is. Het kan erg leuk zijn en je leert een hoop nieuwe mensen kennen. Ik raad je echter wel aan om je goed in te lezen voordat je dit plan realiseert. Het is wel belangrijk dat je de gasten ook echt kunt bieden wat ze verwachten. Het is zeer verstandig om zelf een aantal B&B hotels te bezoeken voordat je besluit om een B&B te beginnen.