Toko

Iedereen weet ondertussen wel wat een toko zo ongeveer is. Je bent ook weleens een toko binnengestapt om er vervolgens weer met lege handen uit te komen. Want hoeveel producten er ook aangeboden worden, je weet niet wat je in een toko nou precies moet kopen. Wij geven je alvast wat tips.

Neem vooral voldoende tijd in de Oosterse winkel

De belangrijkste tip is als je plannen hebt om naar de toko te gaan vooral de tijd te nemen. Alleen dan heb je ook de tijd om te lezen wat er op de verpakking staat. De meeste producten worden namelijk ook in het Nederlands omschreven. Nog een simpele tip is om gewoon eens wat te kopen. Duur zijn de producten in een toko nooit. Dus als je denkt dat iets wat te koop aangeboden is iets voor je is, neem het dan gewoon mee.

Let wel goed op E-nummers, zeker bij een allergie

Overigens is het zeker niet zo dat alles wat in de toko verkocht wordt onbekend is. Er liggen wel degelijk ook voor jou bekende producten als thee, rijst, kruiden, vis, groente, olie en bijvoorbeeld sambal. Let als je eenmaal binnen bent wel goed op de E-nummer, zeker als je daar allergisch voor bent. Besef dan dat er juist hier veel producten met E-nummers verkocht worden.

Ruiken kruiden lekker? Neem ze dan altijd mee naar huis

E-nummers dus niet, maar wat dan wel? Want dat was eigenlijk de vraag. Probeer in elk geval eens Gunpowder tea. Je zult versteld staan van de smaak van deze thee, ongelooflijk veel lekkerder dan de gemiddelde thee die je in de supermarkt aanschaft. Uiteraard neem je ook kruiden mee naar huis. En dan zeker kurkuma, kaneel, kardemom, komijn, curry. Wat betreft de kruiden kun je de volgende stelregel hanteren: ruikt het lekker, neem het mee naar huis.

Maak thuis je eigen sushi

Laat ook de edamame boontjes niet liggen, dit zijn peultjes van de sojabonen plant. Ze zijn erg gezond, bevatten veel mineralen, eiwitten en onverzadigde vetten. En wat te denken van kokoswater. Ook al heel erg gezond en hydraterend. Kokoswater beschikt over veel antioxidanten en bevordert de spijsvertering. Probeer ook eens de in ons land nog tamelijk onbekende rijstvellen om overheerlijke springrolls mee te maken. Koop – als je liefhebber bent van sushi althans- zeker ook sushi gear uit de toko mee. Dan maak je thuis in eigen keuken je eigen overheerlijke sushi. Eet smakelijk!

 

Klik hier voor meer informatie!

Toko